20 δεξιότητες Social Media που χρειάζεται κάθε μάνατζερ

20 δεξιότητες για διαχειριστές κοινωνικών μέσων
Η σημασία ενός διαχειριστή κοινωνικών μέσων για τις επιχειρήσεις!

In this essay, we will talk about the skills that a social media manager must have in 2024. There are many different types of people who can work as SM Managers and it is important to understand what skills and knowledge they need for this position.

Το 2022, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσουν να αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής μας. Οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να παρακολουθούν τις αλλαγές στην τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορούν να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους αναλόγως. Είτε χρησιμοποιείτε τις κοινωνικές πλατφόρμες για προσωπικούς σκοπούς είτε για την επιχείρησή σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η διαδικτυακή σας παρουσία είναι συνεπής και ελκυστική.

Το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλάζει συνεχώς και μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίζει κανείς με τις αλλαγές στην τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα. Γι’ αυτό το λόγο γράψαμε αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις βασικές δεξιότητες που θα χρειαστεί ένας διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2022.

What does the role of a social media manager entail?

Ο διαχειριστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι κάποιος που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας συνεπούς διαδικτυακής παρουσίας σε όλες τις διαφορετικές πλατφόρμες, είτε πρόκειται για το Facebook, το Twitter, το Instagram ή το LinkedIn.

Ο ρόλος του διαχειριστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να εξελίσσεται και τα επόμενα χρόνια. Η έμφαση δίνεται πλέον στην ανάλυση, τη μέτρηση και την απόδοση των επενδύσεων.

Banner about how to know if a person is a good social media manager
Μάθετε να προσλαμβάνετε έναν καλό διαχειριστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης

What are the responsibilities of a social media manager?

Οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας σε διάφορες πλατφόρμες. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να δημοσιεύουν περιεχόμενο, να συνεργάζονται με μια κοινότητα και να παρακολουθούν τη φήμη του εμπορικού σήματος της εταιρείας.

Πρέπει να είναι δημιουργικοί στην προσέγγισή τους και να διασφαλίζουν ότι δημοσιεύουν σχετικό περιεχόμενο που θα απευθύνεται στο κοινό-στόχο τους.

Στην ουσία, αυτά είναι τα καθήκοντα ενός διαχειριστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

Strategy

 • Develop a social media strategy that will help the company reach its goals.
 • Work with other departments within the company to make sure they are on board.

Content

 • Create and manage content for different platforms.
 • Keep an eye on the trends and adapt the content accordingly.
 • Be able to work with different types of content and formats, from images to videos.

Technology

 • Stay on top of the latest trends in social media.
 • Be able to work with new platforms and features that are being added by social media sites.

Communication

 • Engage with the community and respond to feedback.
 • Be able to communicate with a wide range of people, from different cultures and backgrounds.
 • Be able to communicate with other departments.

Soft Skills

 • Be able to work on a team and problem-solve.
 • Be creative and think on your feet.
 • Be able to work on a deadline and think outside the box.
 • Have good time management and multitasking skills.
 • Be able to work under pressure and manage multiple accounts.
 • Be able to work independently and understand your clients’ businesses.
What Does A Social Media Manager Do

What isn’t a social media manager?

Η δουλειά ενός διαχειριστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι να δημιουργεί περιεχόμενο για τους πελάτες του. Πρόκειται για τη διαχείριση των λογαριασμών των πελατών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη βοήθειά τους στην επίτευξη των στόχων τους με τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου. Αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε είτε είστε εργοδότης είτε αναζητάτε εργασία.

Η ανάθεση καθηκόντων στους διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν είναι η δουλειά τους είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Μπορεί να είστε πολύ απασχολημένοι ή να μην ξέρετε πώς να το κάνετε μόνοι σας, αλλά αυτό δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα την επιχείρησή σας.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι κάνει ένας διαχειριστής κοινωνικών μέσων και πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε να κάνει τη δουλειά του.

In 2023, social media marketing holds significant importance.

Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ουσιαστικό μέρος κάθε επιχειρηματικής στρατηγικής. Η σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αυξηθεί στο μέλλον, καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται σε αυτές τις πλατφόρμες.

Σύμφωνα με μελέτη της Statista, ο αριθμός των ενεργών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2017, υπήρχαν 2,86 δισεκατομμύρια μηνιαίως ενεργοί χρήστες στα κυριότερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως. Μέχρι το 2022, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 3,96 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Μέχρι το 2025, αναμένεται να φτάσει τα 4,41 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Η σημασία του μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προφανής. Αν θέλετε να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητα.

Ενώ η αυξανόμενη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι καλή είδηση για τις επιχειρήσεις, τους θέτει επίσης νέες προκλήσεις.

Εάν είστε διαχειριστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτές τις προκλήσεις. Οι δεξιότητες ενός διαχειριστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν συνεχώς, αλλά υπάρχουν ορισμένες δεξιότητες που είναι πιο σημαντικές από άλλες.

Ας ξεκινήσουμε!

What are the reasons to pursue a career as a social media manager?

How to Become a Social Media Manager in 2022 + Start Your Own Agency ⭐️

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι γιατί θέλετε να γίνετε διαχειριστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σας ενδιαφέρει αυτός ο τομέας επειδή είναι συναρπαστικός και προκλητικός; Θέλετε να συμμετέχετε σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολλά. Όχι μόνο μπορούν να δημοσιεύουν όλη μέρα στο Twitter και το Facebook, αλλά πρέπει επίσης να είναι σε θέση να επικοινωνούν με την ομάδα τους και τους πελάτες τους.

Οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει επίσης να γνωρίζουν πολλά για την εταιρεία για την οποία εργάζονται. Πρέπει να κατανοήσουν τι θέλει να επιτύχει η εταιρεία και πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να τη βοηθήσουν να το πετύχει.

Οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει επίσης να είναι σε θέση να συνεργάζονται με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Πρέπει να συντονίζουν τις προσπάθειές τους με τα άλλα άτομα της ομάδας τους και με τους πελάτες τους.

A social media manager must be able to work well under pressure. Social media is constantly changing, and it is important that they are able to adapt. They need to be able to deal with the unexpected and find solutions when things do not go as planned.

Here are 20 valuable skills to navigate the upcoming shifts in the realm of social media:

Creativity and Analytical Thinking

 • Be a creative and analytical thinker.

Communication

 • Have good communication skills.
 • Be able to communicate effectively with other departments in your company.

Social Media Platforms and Tools

 • Know how to use the main social media platforms effectively.
 • Be able to use a variety of social media marketing tools.
 • Know how to use social media analytics tools.
 • Be able to use tools like Hootsuite and Tweetdeck.

Strategy and Planning

 • Know how to develop a social media strategy that works for your business.
 • Be able to manage multiple projects at the same time.
 • Be able to manage multiple people at the same time.
 • Base your marketing plans on data.

Writing and Audience Research

 • Be able to write effectively for your audience.
 • Be able to research the demographics and profiles of your target audience.

Brand Identity and Engagement

 • Know how to create a strong brand identity for your company.
 • Understand what makes people respond to your posts on social media.

Soft Skills

 • Be able to work in a fast-paced environment.
 • Be able to promote yourself and your business.
 • Be able to manage people and projects effectively.
 • Be adaptable.

Actions performed on a daily basis in the role of a social media manager.

The answer is simple: everything. The skills and knowledge a social media manager needs are many, with no one thing being more important than another. It’s all about balance, but there is so much to learn that it can be hard to know where to start.

The best way to learn is by doing. This means taking on different initiatives in your company and trying to implement social media strategies for them. This way, you learn what works best, what does not work at all and how to improve your skills over time.

The most important thing to remember is that it’s not about you; it’s about the people who use your social media platforms. Your job is to make sure they have a great experience and find the information they need. So it’s not always about you, it’s about your target audience and what is most useful for them.

This year, social media will continue to be a driving force in the marketing world. It is important that you stay up-to-date and learn how to use it properly. You can do this by taking online courses, reading books, and learning from others in your field.

Ως διαχειριστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να συμβαδίζετε με όλα τα νέα πράγματα σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Όσο νωρίτερα ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις, τόσο καλύτερα θα είναι η επιχείρησή σας στο μέλλον.

So take another look at the 20 skills and make sure you are up-to-date.

Which social networks should you be familiar with?

The top-performing social media platforms in 2023 were:

Rank Social Media Channel Monthly Active Users (MAUs)
1 Facebook 2.9 billion
2 YouTube 2.5 billion
3 Instagram 2 billion
4 TikTok 1.05 billion
5 WeChat 1.3 billion
6 WhatsApp 2 billion
7 Twitter 436 million
8 LinkedIn 830 million
9 Reddit 430 million
10 Pinterest 445 million
11 Snapchat 557 million

This table ranks the top-performing social media channels based on their number of monthly active users (MAUs). It is important to note that this is just one measure of importance, and other factors such as demographics, engagement rates, and advertising potential should also be considered when choosing which social media channels to focus on.

Το Instagram, για παράδειγμα, είναι δημοφιλές στους νέους, ενώ το LinkedIn χρησιμοποιείται από επαγγελματίες για να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες. Το Facebook, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται από άτομα όλων των ηλικιών.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας στην SMM το 2022, σας συνιστώ να εξοικειωθείτε με τις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που περιγράφονται παραπάνω. Επειδή αυτά δεν είναι μόνο τα πιο σημαντικά αλλά και τα πιο μοντέρνα.

Σήμερα, οι έμποροι δεν προσπαθούν μόνο να κάνουν τους ανθρώπους να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Προσπαθούν επίσης να κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν like και να μοιράζονται το περιεχόμενό τους.

The more likes, shares, and comments your post gets, the more it will be shared on social media and the more people will see it. And that’s what you want!

Social Media Explained for Beginners with Tips, History, Learning, and Resources

What advantages does hiring a social media manager bring to your business?

Οι διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγαλύτερη προβολή στα σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να έχετε μια επιτυχημένη επιχείρηση, είναι σημαντικό τα προϊόντα σας να τα βλέπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να το επιτύχετε αυτό.

They know how to make your brand look good on social media and increase its popularity. They research what people like, what they talk about, and what kind of content gets the most attention. They use this information to create engaging posts for your social media channels that make people want to follow you.

Επίσης, σας βοηθούν να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς. Έχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν το εμπορικό σήμα σας και να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που το ακολουθούν.

Οι διαχειριστές κοινοτήτων, όπως αποκαλούνται επίσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στον κόσμο του διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητοι αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι σε αυτόν τον κλάδο. Εξασφαλίζουν ότι η μάρκα σας θα γίνει αντιληπτή και θα σας βοηθήσουν να την ανεβάσετε στο επόμενο επίπεδο.

Social media marketing (SMM) is the practice of utilizing social media platforms for marketing purposes.

Social media marketing means using social networks to promote your business and attract more customers. It’s a great way to communicate with potential customers, increase brand awareness, and boost sales.

When it comes to marketing your business online, you have several options. Social media marketing is one of the most popular because it’s free or paid but easy to do. Plus, it can be very effective if done right.

What is Social Media Marketing? (And Why Does It Matter?)

Promote your business by utilizing social media marketing effectively.

There are many different ways you can use social media marketing for your business. For example, you can post pictures, videos, and blog posts about your business. You can also use social media to communicate with customers, answer their questions, and hear what they have to say.

Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς όταν χρησιμοποιείτε το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Θα πρέπει να δημοσιεύετε κάτι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε ταυτόχρονα. Είναι εντάξει αν το κατανέμετε σε αρκετές ημέρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξετε στον κόσμο μια ματιά στα παρασκήνια της επιχείρησής σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συνδεθείτε με τους πελάτες και να τους αφήσετε να σας γνωρίσουν καλύτερα.

https://docs.google.com/presentation/d/13lR5qu8BFtSBhRC5zsrrrRytjrl3-bMPLTDD-Hjl_gk/edit?usp=sharing

These are only a few of the crucial activities you can engage in on social media, as there are numerous others available.

 • Get people on your email list. This is your private runway, where you can share exclusive content and offers with your most loyal fans.
 • Share useful content. Whether it’s a blog post, video, or infographic, make sure you’re providing value to your audience.
 • Be consistent. Post regularly and interact with your followers on a regular basis.
 • Engage with your audience. Ask questions, respond to comments, and participate in conversations.
 • Post interesting and relevant content. Don’t be afraid to mix things up and try new things.
 • Connect with people at events and conferences. Social media is a great way to extend your reach and connect with people who might not otherwise know about your business.
 • Share industry news and articles. This shows that you’re knowledgeable and passionate about your field.
 • Help people with their questions and problems. This is a great way to build trust and goodwill with your audience.
 • Be a resource for your followers. Offer advice, tips, and support.
 • Connect with people who aren’t your customers. This is a great way to grow your audience and reach new potential customers.
 • Connect with influencers in your industry. This can help you get your brand in front of a wider audience.
 • Connect with other people in your industry. This is a great way to network and learn from others.
 • Connect with your customers and prospects. This is a great way to build relationships and nurture leads.

This is a very important point because you don’t want to be where your target audience is not. Choosing which social media platform is best for your business needs is a tricky thing to do. You want to pick a social media platform that has your target audience and makes it easy for you to connect with them. Here are 5 tips to help you choose the best platform for your business needs.

Creating an effective social media strategy involves the following steps:

 1. Target the right people. Not all social media platforms are created equal. Choose the ones where your target audience is most active.
 2. Get to know your audience. What are their interests? What are their pain points? The more you know about your audience, the better you can tailor your content to their needs.
 3. Spy on your competition. What are they doing well? What could they be doing better? Use your competitors’ social media presence as a benchmark for your own.
 4. Audit your social media accounts. Take a close look at your social media presence and identify areas where you can improve. For example, are your profiles complete and up-to-date? Are you posting regularly?
 5. Create and optimize your social media profiles. Make sure your profiles are visually appealing and easy to navigate. Include relevant keywords in your bios and profile descriptions.
 6. Get creative. Social media is all about visuals. Use high-quality images and videos to capture attention and tell your story.
 7. Use a social media content calendar. This will help you plan and schedule your content in advance, so you can stay consistent and organized.
 8. Create content that your audience wants or needs. Don’t just sell your products or services. Share valuable content that will educate, entertain, or inspire your followers.
 9. Track your KPIs and adjust your strategy accordingly. Use social media analytics to track your progress and see what’s working and what’s not. Then, make necessary adjustments to your strategy.

Εδώ είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ πρότυπο στρατηγικής SM από το Hootsuite

How to Choose the Right Social Media Platforms for Your Business

1. Check the demographics of each social media platform.

Different social media platforms have different user demographics. For example, TikTok is popular among Gen Z users, while LinkedIn is popular among professionals. Before you create social media accounts for your business, it’s important to understand where your target audience is spending their time online.

Illustration with metrics about the use of social media

2. Check the demographics of your target audience.

Once you know where your target audience is hanging out online, you can start to narrow down your list of social media platforms. For example, if you’re targeting millennials, you’ll want to focus on platforms like Instagram and Snapchat. If you’re targeting businesses, you’ll want to focus on platforms like LinkedIn and Twitter.

Chart with percentages of ages of people using social media to date

3. Check out your competitors.

Take a look at your competitors’ social media presence. Which platforms are they using? What kind of content are they sharing? By analysing your competitors’ social media strategies, you can get some ideas of what’s working and what’s not.

4. Check out your own personal brand.

If you have a personal brand, you’ll want to consider how that brand aligns with the different social media platforms. For example, if you’re a professional speaker, you might want to focus on LinkedIn and Twitter. If you’re a creative artist, you might want to focus on Instagram and TikTok.

5. Check the size of your target audience.

Once you’ve narrowed down your list of social media platforms, it’s important to check the size of your target audience on each platform. You can use tools like Google Analytics and social media analytics tools to get this information.

By following these steps, you can choose the right social media platforms for your business and reach your target audience where they are already spending their time.

Final words on the essential skills required for a social media manager.

Εν κατακλείδι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας εμπορικό σήμα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές πλατφόρμες και ότι διαθέτετε τις σωστές δεξιότητες που απαιτούνται στο 2022.

Here are five key points to remember:

Number 1: Seek guidance and support from an experienced mentor.

Πρέπει να βρείτε έναν μέντορα που είναι επιτυχημένος στον τομέα σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να μάθετε από κάποιον που τα έχει περάσει όλα αυτά.

Number 2: Develop a schedule for producing content.

Πρέπει να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου που να δείχνει τι θα δημιουργήσετε και πότε. Αυτό θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε το έτος σας εκ των προτέρων.

Number 3: Craft a mission statement that defines your personal brand.

You need to create a personal brand mission statement that defines what you stand for and what your goals are. This will help you stay focused on the right things.

#4: Χτίστε σχέσεις

Number 4: Foster connections with others.

Πρέπει να οικοδομήσετε σχέσεις με ανθρώπους του κλάδου σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να μάθετε από αυτούς και να λάβετε συμβουλές από αυτούς.

Number 5: Assume a leadership role.

Πρέπει να είστε ηγέτης στον κλάδο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες ευκαιρίες και να κερδίσετε τον σεβασμό των άλλων. Ηγέτης δεν είναι αυτός που γνωρίζει τα περισσότερα, αλλά αυτός που είναι πιο πρόθυμος να μάθει.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν στην καριέρα σας. Έχετε άλλες συμβουλές για τους διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Παρακαλώ μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια παρακάτω!

Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, παρακαλούμε μοιραστείτε το με τους φίλους και τους συναδέλφους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.😁😁😁

Leave a Reply